Ημερίδα θαλάσσιας ρύπανσης και διάσωση ακτών

Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο «Αστήρ», οδός Αγίου Ανδρέου 16 στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Προστασίας Παράκτιας Ζώνης «SaveCoast-Διάσωση της ακτής» συνδιοργανώνουν ημερίδα με ενημερωτικό χαρακτήρα που φέρει τον τίτλο: «Υδάτινοι Πόροι: Ποιότητα Νερού, Παράκτια και Θαλάσσια Ρύπανση – Επιστημονική Προσέγγιση και Προοπτική».
Στόχος της ημερίδας η κοινοποίηση στο ευρύτερο κοινό ζητημάτων οικολογικής συνείδησης και Δημόσιας Υγείας για την αποφυγή λοιμώξεων που είναι εύκολο να εκδηλωθούν και να μεταδοθούν εξαιτίας των μολυσμένων θαλασσινών υδάτων προκαλώντας σοβαρές οφθαλμιατρικές, δερματολογικές, γυναικολογικές και άλλες παθολογικές επιπτώσεις.
Ομιλητές θα είναι οι ακόλουθοι:
– Χατζηανέστης Ιωάννης, Δρ. Χημικός Ωκεανογράφος, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) «Θαλάσσια ρύπανση: Πηγές και επιπτώσεις»
– Τριανταφύλλου Γιώργος, Δρ. Μαθηματικός Ωκεανογράφος, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) «Θαλάσσια Ρύπανση και καινοτόμες δράσεις αντιμετώπισής της»
– Σταυρούλα Κορδέλλα, Περιβαλλοντολόγος – Ωκεανογράφος, Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών «Μπορεί μία εκστρατεία ενημέρωσης να μειώσει την πλαστική ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον; Το παράδειγμα της Σύρου»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»