«Έφυγε» ο Τάσος Περζικιανίδης

Πέθανε το βράδυ ο γνωστός ηθοποιός του ΚΘΒΕ, Τάσος Πεζιρκιανίδης, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου και στο Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, ενώ ήταν επί χρόνια στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις.
Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη, ενώ είχε εμφανιστεί σε πολλές γνωστές σειρές στην τηλεόραση, καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες.
Συμμετείχε στις παραστάσεις του ΚΘΒΕ: «Ονειρόδραμα», «Ρωμαίος και Ιουλιέττα», «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων», «Φουέντε Οβεχούνα», «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Ο Ψεύτης», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι», «Τα Παντρολογήματα», «Ένα ευτυχές γεγονός», «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», «Κατσούρμπος», «Ο Άγιος Πρίγκηψ», «Τέλος καλό όλα καλά», καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: «Οι Βάτραχοι», «Όρνιθες», «Νεφέλες», «Πλούτος».
Στο ελεύθερο θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις: «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» στο Θεσσαλικό Θέατρο, «Άννυ» στον θίασο Α. Βουγιουκλάκη, «Το σώσε» στην Ελεύθερη Σκηνή, «Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο» στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση «Ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε» στην Ελεύθερη Σκηνή.
Επίσης, στις παραστάσεις: «Πλούτος» στο Θέατρο Αιγαίου, «Ελένη» στο Θέατρο του Νότου, «Το χρήμα στο λαιμό σου» στο Θέατρο Ακάδημος, «Κούκου»στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, «Ο Φιάκας και Λα μοσκέτα» στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, «Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο» στο Εθνικό Θέατρο, «Αριστοφανειάδα» στο Θέατρο Τέχνης και πολλά άλλα. Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές άξιων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.
ΚΘΒΕ
«Η οικογένεια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος πενθεί για τον χαμό του Τάσου Πεζιρκιανίδη, ενός σπουδαίου ρολίστα, αγαπημένου ηθοποιού, αλλά και ενός σεμνού και καλλιεργημένου ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Εν ενεργεία ηθοποιός του ΚΘΒΕ, ο Τάσος Πεζιρκιανίδης συμμετείχε σε παραστάσεις του  από το 1971, με τελευταία την κωμωδία «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον που παιζόταν έως τα τέλη Αυγούστου του 2018.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»