Αεροπορικές επιδρομές στην Παλαιστίνη

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινιακών εδαφών, με θύματα αμάχους, ανάμεσα τους ένα μωρό και την έγκυο μητέρα του. Ο συνολικός απολογισμός από την ισραηλινή επίθεσης είναι έξι Παλαιστίνιοι νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να κλιμακώσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν μέχρι και προσφυγικούς καταυλισμούς.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι 14 μηνών και η έγκυος μητέρα του, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές. Η αδελφή του κοριτσιού τραυματίστηκε σοβαρά όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους.
«Είχαμε καθίσει στο τραπέζι για να φάμε όταν το σπίτι βομβαρδίστηκε από ένα ισραηλινό αεροπλάνο. Η Σάμπα σκοτώθηκε επί τόπου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ξάδελφος του πατέρα της μικρής.
Οι Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν περίπου 250 ρουκέτες εναντίον περιοχών του νότιου και του κεντρικού Ισραήλ. Πολλές από αυτές αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, αναφέροντας πως το 70% των ρουκετών έπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές.
Η ισραηλινή αεροπορία ανακοίνωσε πως «στοχοθέτησε» 120 θέσεις της Χαμάς και άλλων Παλαιστινιακών οργανώσεων. Επίσης, κατέστρεψε δύο πολυώροφα κτίρια στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι σε ένα από αυτά βρίσκονταν οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών και οι υπηρεσίες γενικής ασφάλειας της Χαμάς. Σε ένα από τα πολυώροφα κτίρια στεγάζονταν τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου «Anadolu».
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό Νικολάι Μλαντένοφ κάλεσε «όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιστρέψουν στην κατανόηση των τελευταίων μηνών».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»