Έκθεση Αγιογραφίας

Από την Τετάρτη 15 έως και την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 πραγματοποιείται έκθεση σπουδαστών του εργαστηρίου Αγιογραφίας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στο Village Shopping and more… (Θηβών 228 & Παρνασσού) με ώρες λειτουργίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν 33 έργα σε ξύλο με τεχνική από αυγοτέμπερα με ελεύθερη επιλογή θέματος, μία εικόνα με χειροποίητο μουσαμά σε ξύλο και με την τεχνική της παλαίωσης, δύο μουσαμάδες τοιχογραφίας με θέματα από τις παραβολές, 15 ασκήσεις σε ακουαρέλα σχεδίου με μολύβι και ασκήσεις χρώματος με πινέλο, όπως αγιογράφηση σε ακουαρέλα με χρώμα.
Κάθε χρόνο, οι σπουδαστές του εργαστηρίου της Αγιογραφίας με το πέρας της διδακτικής περιόδου εκθέτουν σε δημόσιο χώρο το αποτέλεσμα της εκμάθησής τους στη φορητή εικόνα, που αφορά τη διδασκαλία στη Βυζαντινή Αγιογραφία και χρωματολογία με τη χρήση της αυγοτέμπερας, την προετοιμασία ξύλου και χρύσωμα, αντιγραφή παλαιάς εικόνας πάνω σε ξύλο με χειροποίητο μουσαμά, όπου η παλαίωση γίνεται με φυσικά υλικά όπως κάσια και γομολάκα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 7:30 το απόγευμα.
Πληροφορίες:
Γραμματεία Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αχιλλέως 15, ΤΚ. 18454, Νίκαια
Τηλ. 2104906021,
Fax: 2104921931,
email: politismos.nikaia.rentis@gmail.com.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»