Υποθήκευση δημόσιας περιουσίας

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υποχρεώνεται, μετά από επίμονο κοινοβουλευτικό έλεγχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αναδίπλωση.
Το πράττει εννέα ολόκληρους μήνες μετά την αποκάλυψη της μεταβίβασης στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων χιλιάδων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας. Με ένα πρόχειρο, προεκλογικό γονατογράφημα εξασφαλίζει το αυτονόητο: Ότι η πολιτιστική κληρονομιά προστατεύεται από το ελληνικό Κράτος. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, όμως, ότι αυτή η κυβέρνηση υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία του.
Η αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, με όραμα, σχέδιο και αποτελεσματικότητα, θα είναι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απόλυτη προτεραιότητα».​ Δήλωσε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την κατατεθείσα τροπολογία του ΥΠΠΟΑ, αναφορικά με την «Κυριότητα, διοίκηση και διαχείριση σε ακίνητα μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, και εν γένει ακίνητα πολιτιστικής κληρονομιάς».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»