Τιμής και μνήμη πεσόντων Κερίτη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα  στον Αλικιανό στο Μνημείο Πεσόντων Κερίτη, εκδήλωση φόρου τιμής για τους εκτελεσθέντες στην περιοχή, κατά την διάρκεια της Μάχης της Κρήτης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «…η επέτειος της Μάχης της Κρήτης δεν είναι απλά μια ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό, αλλά ορόσημο εθνικής και πανανθρώπινης πορείας, έκανε αναφορά για τον ηρωισμό των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τη θηριωδία των κατακτητών, αναφερόμενος στο σήμερα έκανε ρητή αναφορά στην άμεση υλοποίηση που έχει αναλάβει η Πολιτεία για την  ανακατασκευή  της Ιστορικής Γέφυρας του Κερίτη, ενώ παράλληλα  στην άμεση έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας στην περιοχή, επιτακτικό αίτημα του Δήμου Πλατανιά που έκανε αποδεκτό ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών… ».
Κεντρική Ομιλήτρια για τα γεγονότα της εποχής, ήταν η εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Αλικιανού κα Ανδρονίκη Κοκοτσάκη. Την εκδήλωση, διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Π.Ε Χανίων και τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Κυβερνήσεων της Μεγ. Βρετανίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, ο βουλευτής Χανίων κος Αντ. Μπαλωμενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»