Εκλογική ήττα ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση του απερχόμενου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, είναι προφανές πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να προχωρήσει, ούτε σε ξαφνικές νομοθετικές ρυθμίσεις, ούτε σε εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις (π.χ. Λύκειο), ούτε φυσικά σε διαδικασίες επιλογής και κάλυψης θέσεων ευθύνης στην Εκπαίδευση.» αναφέρει ανακοίνωση του τομέα παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.
Επίσης τονίζει: «Είναι απαράδεκτο να προσπαθήσει να «επιβάλει», σε αυτή τη χρονική συγκυρία και παρά την αντίθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της πρόσκαιρης κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας. Ιδιαίτερα για το Λύκειο, ο κ. Υπουργός οφείλει να μην προχωρήσει τον σχεδιασμό του που διαλύει το Λύκειο και το απαξιώνει μορφωτικά.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να σταματήσει τον εμπαιγμό και να πάψει να χρησιμοποιεί τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, ως «προεκλογικό υλικό». Οφείλει μαζί με την εξαίρεση από την απαγόρευση διορισμών – λόγω εκλογών – από το ΑΣΕΠ, να ανακοινώσει τις κενές αλλά και τις νέες οργανικές θέσεις για τον επικείμενο διορισμό τους.
Τώρα που πλησιάζει το τέλος, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι υποχρεωμένη να δείξει το απαιτούμενο πολιτικό ήθος που δεν έδειξε στη διάρκεια της θητείας της. Πρέπει άμεσα να αναστείλει – «παγώσει» τις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του Εξωτερικού, των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, των έτσι και αλλιώς ρουσφετολογικών τοποθετήσεων των π. Περιφερειακών Διευθυντών στα ΚΕΕ των Πανεπιστημίων.
Ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου πρέπει να απέχει από κάθε είδους ενέργειες «ναρκοθέτησης» της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Οφείλει να προτάξει το συμφέρον της εκπαίδευσης, των μαθητών και των οικογενειών τους και όχι το συμφέρον του κόμματός του.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»