25ο Φεστιβάλ Παιδικής Θεατρικής Έκφρασης

Ξεκίνησε Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 με διάρκεια έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. Για 25η συνεχή χρονιά, ο σύλλογος, θα δώσει το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό του παρόν και μαζί με τις δημιουργικές ομάδες εκπαιδευτικών – εμψυχωτών και μαθητών, υπόσχεται ένα μαγικό ταξίδι στη χώρα της παιδικής φαντασίας του ονείρου και της δημιουργίας.
Ιδέα πρωτοποριακή που οραματίστηκε και καθιέρωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», αγκαλιάστηκε από τα σχολεία και την κοινωνία του Ηρακλείου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.
Καθημερινά οι παραστάσεις θα αρχίζουν 7:00 μ.μ. για την Α΄ παράσταση και στις 8:00 μ.μ. για τη Β΄ Παράσταση.
Για την διοργάνωση του φεστιβάλ, σε συνέντευξη τύπου σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Μανόλης Μπελαδάκης ανέφερε: «Το 25ο Φεστιβάλ Παιδικής Θεατρικής Έκφρασης ανοίγει τα πανιά του για να συνεχίσουμε το ταξίδι στο όνειρο, άλλη μια χρονιά, με οδηγούς τα παιδιά και τους δασκάλους. Ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, εμπειρίες και δράσεις, φωτισμένο από τα παιδικά βλέμματα.
Για να απογειωθούμε με τη φαντασία, με χρώματα και μουσικές στο μαγικό χώρο της σκηνής, εκεί που όλα είναι εφικτά, σε ένα κόσμο φτιαγμένο με πινελιές των μικρών παιδιών. Και όλοι μαζί συνταξιδιώτες ν’ ανακαλύψουμε τη γοητευτική χώρα του παραμυθιού, εκεί που τα παιδικά χαμόγελα περισσεύουν και το παιχνίδι γίνεται συναρπαστικό..! Με την ώθηση της αδιάκοπης προσπάθειας, της ανήσυχης αναζήτησης, της πρόσφορης εμψύχωσης 24 συνεχών χρόνων, έφτασε κι αυτό το Μάιο το 25ο Φεστιβάλ στη σκηνή του Θεατρικού Σταθμού της Πόλης. Οι δημιουργικές διαδρομές κι οι αισθαντικές περιπλανήσεις θα φωτιστούν ξανά από τη δέσμη της ανοιξιάτικης ατμόσφαιρας και την επιμέλεια της τόσο προσεγμένης διοργάνωσης. Είναι ο Σύλλογος μας που τολμά να μεταμορφώνει την καινοτομία σε θεσμό. Είναι το ζεστό χέρι των δασκάλων εμψυχωτών, που περιλαμβάνει τα οράματα της σχολικής αίθουσας και τα ενεργοποιεί για την έκρηξη του γνησιότερου σκιρτήματος, στο σμίξιμο του χτες, του σήμερα, του αύριο, σε μιαν επαλήθευση αιωνιότητας. Είναι η ευεργετική παρουσία του κοινού, που ακούει τα μεγάλα βήματα της πολιτείας κι ελευθερώνεται αμέριμνα στο ταξίδι της χαράς, στο σεργιάνι του γαλανού παιδικού ονείρου. Είναι κυρίως τα παιδιά των σχολείων, που πέραν από ανταγωνισμούς, με την απροσποίητη αυθεντική έκφρασή τους, διατηρούν υγρές τις συγκινήσεις μας και τυπώνουν βέβαιες στάμπες φωτός, τις μορφές τους στην ψυχή μας. Καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει με την συμμετοχή του και να επιβραβεύσει την σημαντική αυτή προσπάθεια των παιδιών».
Για την σημαντικότητα του φεστιβάλ αναφέρθηκαν επίσης ο γραμματέας του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», Χρήστος Ντρουμπογιάννης, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Σηφάκης, και η Διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Νέας Αλικαρνασσού Αναστασία Καραβόλια.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
29 Μαΐου: Χορωδία 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού
29 Μαΐου: Σχολή θεάτρου Νότος «Ένας πόλεμος, μα ποιος Πόλεμος;»
30 Μαΐου: Νηπιαγωγείο «Τα Ζουζουνάκια», «Τα παιδιά δίνουν τη λύση για να σώσουμε τη φύση»
31 Μαΐου: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών «Ο κύριος Κοκοδούλης μαθαίνει για την κυκλοφοριακή αγωγή»
1 Ιουνίου: Λύκειο Ελληνίδων «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ 
1 Ιουνίου: Λύκειο Ελληνίδων «Ερωτόκριτος και Αρετούσα» του Β. Κορνάρου
3 Ιουνίου: 1ο Δημ. Σχολείο Αρκαλοχωρίου Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονύσιου Σολωμού
3 Ιουνίου: 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου «Όρνιθες»
4 Ιουνίου: Δημοτικό Σχολείο Ασημιού Τάξη ΣΤ «Όταν τα παιδιά συναντούν τον Αίσωπο…»
4 Ιουνίου: 28ο-57ο Δημ.Σχολεία Ηρακλείου «Ερωτόκριτος» του Β. Κορνάρου
5 Ιουνίου: Δημ. Σχολείο Σκαλανίου «Το σχολείο είναι ζωή!»
5 Ιουνίου: Junior Academy-Xeρρονάσιος Σχολή «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»