Διορισμοί εκλεκτών

«Λίγες ημέρες πριν  και την τυπική διάλυση της Βουλής, εκδόθηκε το ΦΕΚ με τους τελευταίους διορισμούς των εκλεκτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συμπεριλαμβανομένης και της νέας διευθύντριας στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.» δήλωσε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τον πρόσφατο διορισμό της νέας διευθύντριας του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Επίσης τόνισε «Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη του αμοραλισμού της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Ακόμη και την τελευταία στιγμή, χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση, συνεχίζουν να τοποθετούν κομματικούς εκλεκτούς. Προφανής στόχος να παρεμποδίσουν κάθε μελλοντική προσπάθεια εξυγίανσης του τομέα του Πολιτισμού.
Ο διορισμός αυτός δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει τους ατυχείς χειρισμούς  της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ και στο ζήτημα της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. Εξαιτίας των χειρισμών αυτών, η Ελλάδα αποτελεί ακόμη ένα παράδοξο: Είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου το κράτος θέλει να διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα.
Επαναλαμβάνουμε προς την απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού: Νομιμότητα, διαφάνεια, λογοδοσία είναι το τρίπτυχο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της αμοιβής των δημιουργών».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»