Γιορτή Λεμονιού

Η Γιορτή Λεμονιού, ένας θεσμός, που αποτελεί τον προάγγελο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Άνδρου, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου του νησιού, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, από τις 11.00 έως τις 16.00, στο Μουσείο Λαογραφίαςκαι Χριστιανικής Τέχνης, στη Χώρα.
Στη γιορτή συμμετέχουν φορείς, επαγγελματίες και πολιτιστικοί σύλλογοι από όλες τις περιοχές του νησιού, διοργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (15-17 Ιουνίου). Απώτερος στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της γιορτής, η οποία λαμβάνει, πλέον, διαστάσεις φεστιβάλ.
Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, η Εθελοντική ομάδα του Μπατσίου διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν την έκθεση μεταχειρισμένου βιβλίου, κεράσματα και διασκέδαση:
11:00 – Ζωγραφική για παιδιά στο «Καντούνι» & Αγώνες Beach Volley  (γεφυράκι – παραλία).
14:30 – Δενδροφύτευση λεμονιάς στο Μπατσί.
20:00 – Παρουσίαση Latin χορών από ομάδες του νησιού.
Παρασκευή γλυκού κουταλιού λεμόνι.
Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, στον ανοιχτό χώρο του Παλιού Παγοποιείου Μαντζαβελάκη, θα στηθούν διακοσμημένοι πάγκοι από 28 εκθέτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν γλυκίσματα, λεμονάδες, λικέρ και δημιουργίες όπως χειροτεχνήματα, σαπούνια λεμονιού και κοσμήματα. Μέσα στο μουσείο, θα βρίσκονται τα δημιουργήματα των Ανδριωτών εικαστικών, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από τον ευωδιαστό λεμονοκαρπό.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»