Βραβείο «Best Societal Impact»

Το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Best Societal Impact» απέσπασε η startup του Ιδρύματος Έρευνας Τεχνολογίας ( ΙΤΕ) «ORamaVR», σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στον κόσμο, την Augmented World Expo 2019 (AWE 2019) η οποία έλαβε χώρα στην Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια 28-31 Μαΐου 2019. Η ORamaVR, βραβεύθηκε για το καινοτόμο λογισμικό εκπαίδευσης χειρουργών σε εικονική πραγματικότητα που έχει αναπτύξει ως το τεχνολογικό επίτευγμα με το μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική start up συμμετέχει στην έκθεση αυτή.
«Είναι μια ακόμη μεγάλη αναγνώριση για την ιατρική τεχνολογία εκπαίδευσης σε εικονική πραγματικότητα της ORamaVR. Ανάμεσα στις διακόσιες εταιρείες που συναγωνίστηκαν για τα βραβεία αυτά, νικητές σε άλλες κατηγορίες ήταν μεγαθήρια όπως η Facebook (Snap) και η Magic Leap. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια ελληνική εταιρεία να βρίσκεται τόσο ψηλά σε μια παγκόσμια κατάταξη υψηλής τεχνολογικής εμβέλειας.» δήλωσε ο καθηγητής Γεώργιος Παπαγιαννάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Υπεύθυνος Τεχνολογίας ORamaVR.
Η ORamaVR είναι μια καινοτόμα εταιρεία έντασης γνώσης/τεχνοβλαστός (startup) η οποία υποστηρίζεται από θεσμικό επενδυτή (PJ Tech Catalyst). Εστιάζει στον μετασχηματισμό της ιατρικής εκπαίδευσης (γνώση) και της κατάρτισης (δεξιότητες) μέσω της καινοτόμας προσομοίωσης εικονικής πραγματικότητας και της μεταφοράς δεξιοτήτων από τον εικονικό στον πραγματικό χειρουργικό χώρο. Έτσι μειώνονται τα χειρουργικά λάθη βελτιώνοντας την εκμάθηση των επεμβάσεων. Συν-ιδρυτές της είναι ο καθ. Γιώργος Παπαγιαννάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), ο καθ. Ελευθέριος Τσιρίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και ο καθ. Πάνος Τραχανιάς (Πανεπιστήμιο Κρήτης) καθώς και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»