Έλεγχος ΔΝΤ στα Βαλκάνια

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα ανοίξει ένα νέο περιφερειακό γραφείο το φθινόπωρο του 2019 για να ενισχύσει τις σχέσεις του με την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Για να βρίσκεται στη Βιέννη, το νέο γραφείο θα συμβάλει στη διατήρηση στενής δέσμευσης με τις τέσσερις χώρες, καθώς και με χορηγούς, διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Τράπεζας, και της αυστριακής κυβέρνησης, σημαντικού εταίρου εμπορίου και ανάπτυξης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.
Το νέο γραφείο θα είναι επικεφαλής της Stephanie Eble, που είναι επί του παρόντος επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου για το Κοσσυφοπέδιο. Έχει γερμανική υπηκοότητα και εργάστηκε στην Ουκρανία, την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου. Η κα Eble θα επιβλέπει τις τοπικές ομάδες στα υπάρχοντα γραφεία της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου και της Βόρειας Μακεδονίας, τα οποία θα διατηρηθούν. Η Σερβία και η Βοσνία & Ερζεγοβίνη, που έχουν ενεργά προγράμματα του ΔΝΤ, θα παραμείνουν με τους δικούς τους εκπροσώπους.
«Αυτό το νέο φυλάκιο στη Βιέννη θα αποτελέσει σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων σχέσεών μας με αυτές τις τέσσερις χώρες, καθώς επιδιώκουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ Tao Zhang μετά από συνάντηση με τον διοικητή της Αυστριακής Εθνικής Τράπεζας Ewald Nowotny Harald Waiglein, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών στη Βιέννη. «Η ίδρυση του ως περιφερειακού γραφείου είναι οικονομικά αποδοτικό και μας βοηθά να κρατάμε κοντά στα μέλη μας στην περιοχή και στους κορυφαίους αναπτυξιακούς εταίρους», πρόσθεσε.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»