Υποστήριξη οικογένειας

Συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος είχε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις οι νέες οικογένειες είναι διστακτικές στο να κάνουν ακόμη και ένα παιδί. «Συναντώ πολύ συχνά νέες οικογένειες που δυσκολεύονται να κάνουν το 1ο ή το 2ο παιδί, δεν πάνε καν από το 1ο στο 2ο παιδί, πόσω μάλλον από το 3ο στο 4ο. Υπάρχει ένα οικονομικό ζήτημα που αφορά την υποστήριξη της γέννησης του παιδιού». Και επανέλαβε τις βασικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που θα διευκολύνουν τα νέα ζευγάρια να κάνουν το πρώτο βήμα. Δεσμεύσεις όπως είναι τα 2000 ευρώ στις οικογένειες για κάθε παιδί που γεννιέται ή η διασφάλιση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. «Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, κάνουμε μια πολιτική στήριξης της χώρας και του Ελληνισμού», πρόσθεσε. Και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην πρόταση του για 1000 ευρώ επιπλέον αφορολόγητο για κάθε παιδί, ότι αυτό το μέτρο θα ισχύει ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών, «δεν θα σταματούν στα 4 ή στα 5».
Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τους πολύτεκνους συμπολίτες μας ότι σε κάθε περίπτωση  «θα βρείτε συνομιλητές οι οποίοι αντιλαμβάνονται και πιστεύουν στο θεσμό της οικογένειας και της δεμένης οικογένειας».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»