Επιπλέον κονδύλι επιστρεπτέας προκαταβολής Ιουνίου

Διευκρινήσεις έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης για την επιστρεπτέα προκαταβολή και για τα τραπεζοκαθίσματα, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα επισήμανε ότι για την επιστρεπτέα προκαταβολή θα δοθεί τον Μάιο 2020, 1 δισεκατομμύριο ευρώ και επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ τον Ιούνιο 2020, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Ειδικότερα 91.000 επιχειρήσεις, από τις 110.000 που έκαναν αίτηση, θα πάρουν το μήνα Μάιο, μέσα στην εβδομάδα, 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Τον Ιούνιο θα πάρουν άλλο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Στο παράδειγμα, μία επιχείρηση με 4 εργαζομένους δεν θα πάρει 933 ευρώ, θα πάρει by default, από τον αλγόριθμο, 4.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον.
Επίσης για το μείζον που ενδιαφέρει τους καταστηματάρχες για τα τραπεζοκαθίσματα, τα δημοτικά τέλη υπογράμμισε: «Στην παράγραφο 8 του άρθρου 37 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με ημερομηνία 20/3/2020 γράφουμε – είναι ακριβώς για την ερώτησή σας: με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρήσεις της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 κλπ, μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών και τα λοιπά».

mail