Αγρο – Οικολογική Διαχείριση Αμπελώνων

Με απόλυτη επιτυχία διεξάγεται από 12 έως 14 Οκτωβρίου 2021, η Συνάντηση εταίρων του έργου «ECOVINEGOALS / INTERREG VB Adriatic-Ionian ADRION» στο Συνεδριακό χώρο του ΜΑΙΧ. Με θέμα «Αγρο – Οικολογική Διαχείριση Αμπελώνων: Πρακτικές, Δράσεις και Στρατηγικές».
Το έργο ECOVINEGOALS υποστηρίζει τη μετάβαση από την εντατική στην αγροοικολογική αμπελοκαλλιέργεια που είναι βιώσιμη, παραγωγική και κερδοφόρα, συμβάλλει στην προστασία της βιοποικιλότητας και της ποιότητας του περιβάλλοντος και ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων σε συμμετοχικές διαδικασίες τοπικής διακυβέρνησης.
Για την Ελλάδα, έχουν ήδη επιλεχθεί ως περιοχές μελέτης οι Δήμοι Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο και Πλατανιά στα Χανιά για τους οποίους έχουν προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων. Στο πλαίσιο των ενεργειών της Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αμπελώνες και οινοποιεία των παραπάνω περιοχών.
Στη Συνάντηση αυτή, η οποία είναι και η πρώτη με φυσική παρουσία, παρευρίσκονται 10 εταίροι από 6 διαφορετικές χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου. Επικεφαλής της εταιρικής ομάδας είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Ανατολικής Βενετίας (LAG EASTERN VENICE), ενώ συμμετέχουν ως εταίροι από την Ιταλία, η Επαρχία του Τρέντο, από την Σλοβενία, το Επιμελητήριο Γεωργίας και Δασοκομίας και το Κέντρο Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, από την Κροατία, ο Οργανισμός Αγροτικής Ανάπτυξης της Istria Ltd. Pazin και η Ένωση για την Απασχόληση, από τη Σερβία, το Επιχειρηματικό Κέντρο Ανάπτυξης Kragujevac, από το Μαυροβούνιο, το Ίδρυμα Νεοφυών Επιχειρήσεων Bar και ο Δήμος Bar και από την Ελλάδα, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

mail