Νέος Διευθυντής Ινστιτούτου Ανάπτυξης ΔΝΤ

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα διόρισε τον Ντομινίκ Ντεσρούελ Διευθυντή του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Ικανοτήτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο οποίος είναι επί του παρόντος Επικεφαλής του Επιτελείου στο Γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου, και θα αναλάβει καθήκοντα στις 24 Ιανουαρίου 2022.
Ο κ. Desruelle, Γάλλος υπήκοος, ξεκίνησε την καριέρα του στο προσωπικό του ΔΝΤ το 1995 ως οικονομολόγος στο Τμήμα Στρατηγικής, Πολιτικής και Αναθεώρησης. Τα τελευταία 27 χρόνια, κατείχε μια σειρά από ανώτερες θέσεις στο ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένου του Αναπληρωτή Διευθυντή για το ICD από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2017 και του Αναπληρωτή Διευθυντή για το Αφρικανικό Τμήμα από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιούλιο 2020.
Ο κ. Desruelle έχει επίσης ηγηθεί εργασιών σε βασικούς τομείς πολιτικής, όπως η εποπτεία και ο σχεδιασμός των δανειοδοτικών πράξεων, το δημόσιο χρέος, η δέσμευση με εύθραυστα κράτη και η ψηφιοποίηση. Ως μέρος των εμπειριών του, συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία και την επίβλεψη της Μονάδας Διαχείρισης Γνώσης. Θα χρησιμοποιήσει την τεράστια εμπειρία του, την καινοτόμο σκέψη του και τις ισχυρές του δεξιότητες διαχείρισης ανθρώπων για να ενισχύσει περαιτέρω τη στρατηγική και τις λειτουργίες της ICD — τις οποίες βοήθησε να διαμορφωθούν κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί ως Αναπληρωτής Διευθυντής. Πράγματι, σε αυτή τη θέση, διαδραμάτισε βασικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της στρατηγικής CD του Ταμείου, βοηθώντας το ΔΝΤ να δώσει προτεραιότητα στο έργο ανάπτυξης της ικανότητάς του και να το ενσωματώσει πιο αποτελεσματικά στην εποπτεία και τον δανεισμό μας.
Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του ΔΝΤ, ο κ. Desruelle εργάστηκε για δύο χρόνια ως σύμβουλος του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΔΝΤ για τη Γαλλία. Προηγουμένως δίδαξε στο Université du Québec à Montreal και στο Université de Montréal. Έχει Ph.D. στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις και πτυχίο Μηχανικού από την Ecole Centrale de Paris.

mail