Σχέδιο νόμου Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, έθεσε το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ολοκληρωμένο πλαίσιο για την απόδοση βιώσιμης προοπτικής ανάπτυξης και την εκ νέου λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τροποποίηση του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων και του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επείγουσες φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, και ώρα 20:30.
          Με τις προτεινόμενες διατάξεις, σύμφωνα με το υπουργείο, θεσπίζεται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την απόδοση βιώσιμης προοπτικής ανάπτυξης και την εκ νέου λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δια της υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου στο καθεστώς στρατηγικής επένδυσης ταχείας αδειοδότησης.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της διαρκούς λειτουργίας των Ναυπηγείων, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον εκσυγχρονισμό, την αναδιάρθρωση και την επέκτασή τους σε άλλα πεδία δραστηριοτήτων, ώστε αυτά να αποτελέσουν πρότυπο πράσινης ναυπηγίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, με τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχονται τροποποιήσεις και διορθώσεις διαδικαστικού χαρακτήρα στα άρθρα του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων (ν. 2882/2001) και του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ν. 4831/2021), οι οποίες είναι αναγκαίες για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη εφαρμογή των διατάξεων των νομοθετημάτων αυτιών.

            Ειδικότερα ολόκληρο το σχέδιο νόμου:

mail