1ο Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής

Το 1ο Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής «Γιώργος Παπασιδέρης» διοργανώνεται στη Σαλαμίνα, από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2002, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
          Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη δημοτική μας μουσική, τιμώντας παράλληλα την μνήμη του εμβληματικού βάρδου του δημοτικού μας τραγουδιού Γιώργου Παπασιδέρη.  Ο Γιώργος Παπασιδέρης «σφράγισε» με την ιδιαίτερη φωνή και την προσωπικότητά του την ιστορία του δημοτικού τραγουδιού, και θεωρείται σύμβολο πλέον για το νησί της Σαλαμίνας. Η πρόθεση είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και, γιατί όχι, να δώσει το έναυσμα σε νέους καλλιτέχνες να ασχοληθούν, να εξελίξουν και να δώσουν νέα πνοή στην παράδοση μας.
          Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ την Κυριακή 26 Ιουνίου το Ευριπίδειο Θέατρο θα φιλοξενήσει τους «Onirama», οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επιφυλάσσουν στο κοινό μια μουσική αναφορά – τιμή στη δημοτική μουσική. 
            Το πρόγραμμα αναλυτικά:
• Παρασκευή 24 Ιουνίου, 20:30
Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων «Μίκης Θεοδωράκης»
– Μουσικό Σχολείο Αθηνών- Μουσικό Ίδρυμα Παπασιδέρη- Ορχήστρα Γιώργου Παπαϊσιδώρου- Χορευτική Ομάδα «Έρευνα» Δήμου Σαλαμίνας
• Σάββατο 25 Ιουνίου, 20:30,
Θέατρο Σεληνίων
– Βυζαντινό Οργανικό Σύνολο Μουσικού Σχολείου Αλίμου- Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Ζήση- Ορχήστρα Γιώργου Παπαϊσιδώρου- Χορευτική Ομάδα «Έρευνα» Δήμου Σαλαμίνας
• Κυριακή 26 Ιουνίου, 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο
– Οnirama

mail