Flight Training Europe NATO

[χρόνος ανάγνωσης 43 δευτερόλεπτα]

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, δώδεκα μέλη του ΝΑΤΟ, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία,Τσεχία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Τουρκία, συμφώνησαν να επεκτείνουν περαιτέρω την εκπαίδευση στρατιωτικής αεροπορίας σε ολόκληρη τη Συμμαχία μέσω της πρωτοβουλίας του NATO Flight Training Europe (NFTE).
          Αυτό περιλαμβάνει την πρώτη τοποθέτηση περίπου πενήντα σπουδαστών πιλότων σε τέσσερις τοποθεσίες από φέτος, την προσθήκη εννέα νέων πανεπιστημιουπόλεων εκπαίδευσης, καθώς και τη δημιουργία ενός ειδικού συμβουλευτικού σώματος του κλάδου.
          Το NFTE στοχεύει να αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο οι Σύμμαχοι εκπαιδεύουν όλο το φάσμα των πληρωμάτων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των πιλότων για τζετ, ελικόπτερα και τηλεκατευθυνόμενα αεροπορικά συστήματα. 
          Το NFTE δεν ενισχύει μόνο τις δυνατότητες των αεροπορικών δυνάμεων, αλλά προωθεί επίσης την ενότητα των μελών του NATO. Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Mircea Geoană είπε: «Η ενότητα δεν συμβαίνει απλώς, πρέπει να κερδηθεί. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η συστηματική εκπαίδευση μαζί και η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης στη διαδικασία. Το NATO Flight Training Europe είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού. Αυτή η σημαντική πολυεθνική προσπάθεια θα μας βοηθήσει να καταρρίψουμε τα εθνικά σιλό προς μια κοινή προσέγγιση για την εκπαίδευση των επόμενων γενεών πληρωμάτων αεροσκαφών».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»